LiefhebberMilitairNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Luchtmacht schuift belevingsvluchten met F-35 dagje op

De Koninklijke Luchtmacht stelt de belevingsvluchten met de F-35 uit naar donderdag 26 mei. De weersverwachting voor woensdag is niet goed genoeg, laat de Luchtmacht weten.

Tijdens de belevingsvluchten wordt zowel op zicht gevlogen als op instrumenten. Om een goed beeld te krijgen, moeten de omstandigheden goed genoeg zijn. De weersverwachting is op donderdag beter. Daardoor is de kans groter dat het volledige programma kan worden uitgevoerd, aldus de Luchtmacht. De vluchten vinden plaats rond Leeuwarden en rond Vliegbasis Volkel. Vanaf de Brabantse basis wordt ook een nachtvlucht gemaakt.

Woensdag vliegt er wel een F-35 vanaf Leeuwarden. Die vluchten vallen niet onder de belevingsvluchten.

De F-35’s arriveerden gisteravond op de Friese vliegbasis en blijven ongeveer drie weken in Nederland.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close