fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Norwegian bestelt meer 737’s en 787’s

Norwegian voegt twee extra 787-9’s toe aam de vloot. De toestellen worden geleaset van CIT Aerospace.

CEO Bjørn Kjos is helder over de komst van de Dreamliners. “Onze intercontinentale werkzaamheden zijn cruciaal voor de groei van het bedrijf. Om passagiers meer routes te kunnen bieden hebben we splinternieuwe efficiënte toestellen nodig.”

Dreamliners
De maatschappij heeft bij diverse partijen 29 787’s besteld. De toestellen van CIT Aerospace worden in 2018 afgeleverd. In datzelfde jaar komen via leasebedrijf AerCap nog twee 787’s in de vloot. De toestellen vormen de ruggengraat van Norwegian’s long-haul netwerk, dat dit jaar uitgebreid wordt met vluchten vanuit Parijs.

737 MAX
Naast de extra Dreamliners verzilvert de maatschappij bij Boeing een optie voor acht extra 737 MAX8’s. Norwegian heeft nu 108 MAX8’s in bestelling staan bij Boeing. Met de 737’s wil Norwegian trans-atlantische vluchten uitvoeren tussen Ierland en de oostkust van de Verenigde Staten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button