LiefhebberMilitairNL nieuwsOnderwerp

Themadag over luchtoorlog in Museum Schokland

Museum Schokland organiseert komende zondag 29 mei samen met Stichting Ongeland een speciale themadag over de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden duizenden geallieerde vliegtuigen ingezet om Duitse industriesteden te bombarderen. Een belangrijke vluchtroute liep over het Zuiderzeegebied. Door afweergeschut of luchtgevechten wisten veel vliegtuigen hun thuisbasis niet meer te bereiken en storten neer. In het Zuiderzeegebied zijn tientallen toestellen neergestort. Polderwegen als ‘Vliegtuigweg’ en ‘Pilotenweg’ herinneren hier nog aan.

Op zondag 29 mei geven op het museumterrein tal van organisaties informatie over de (lucht)oorlog en vliegtuigberging en zijn er originele vliegtuigonderdelen te zien. Er zijn lezingen over militaire luchtfotografie en luchtgevechten. Tevens beoordeelt/determineert specialist Jean Kreunen door bezoekers meegebrachte vliegtuigonderdelen en beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog.

Voor de kinderen zijn er workshops model-vliegtuigen maken en een spannende jeugdfilm. Het complete programma en de tijdstippen zijn te vinden op www.museumschokland.nl.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button