AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Etihad haalt 500 miljoen aan investeringen op

De Etihad Aviation Group heeft op de financiële markt vijfhonderd miljoen dollar opgehaald om te investeren.Het geld is bij elkaar gehaald door obligaties.

Vorig jaar haalde het bedrijf al 700 miljoen dollar op aan investeringen. “Deze tweede transactie laat zien dat de internationale financiële markt vertrouwen  heeft in ons verhaal”, aldus Etihad-CEO James Hogan. De 500 miljoen dollar die nu is opgehaald, wordt volgens Hogan vooral geïnvesteerd in de vloot van de luchtvaartmaatschappijen uit de groep.

Voordelen

De Etihad Aviation Group bestaat uit Etihad Airways, Alitalia, Air Seychelles en Air Serbia. In die laatste drie maatschappijen heeft Etihad minderheidsbelangen. De maatschappijen profiteren van de samenwerking met Etihad. Zo krijgen Air Serbia en Alitalia bijvoorbeeld ‘nieuwe’ toestellen die bij Etihad Airways vandaan komen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen