AirlinesOnderwerpProfessional

FedEx rondt overname TNT Express af

TNT Express gaat verder onder de vlag van FedEx. Het Amerikaanse bedrijf rondde gisteren de aankoop van het Belgische TNT af.

Met de overname ontstaat volgens FedEx het grootste luchtvrachtnetwerk ter wereld. Om de overname af te ronden, moest de luchtdivisie van TNT Express verkocht worden. Volgens Europese regels mag een Europese airline geen eigendom zijn van een buitenlands bedrijf. De Ierse ASL Aviation Group kocht daarom de maatschappij.

De overname is slecht nieuws voor UPS, dat grote concurrent FedEx ziet uitbreiden. UPS deed zelf ook een poging om TNT over te nemen, maar dat verbood de Europese mededingingsautoriteit. Een fusie van UPS en TNT zou het bedrijf een te grote monopoliepositie geven. In januari kreeg FedEx wel toestemming om TNT over te nemen. Bij beide bedrijven werken ongeveer 400.000 mensen.

Vloot
TNT heeft een vloot van 25 vliegtuigen, waaronder zestien Boeing 737’s. De maatschappij leaset een aantal toestellen aan andere maatschappijen, waaronder Emirates Skycargo. FedEx heeft een vloot van 400 toestellen, met meer dan honderd B757’s en ook meer dan honderd DC-10/MD-11’s. De driemotorige toestellen worden de komende jaren vervangen door nieuwe 767-freighters. Beide maatschappijen vliegen regelmatig op Schiphol.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button