fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Meer mensen vinden vliegen leuk

Dit jaar vindt een groter deel van de passagiers vliegen leuk, zo blijkt uit de SITA Passenger IT Trends Survey. 85% van de ondervraagde passagiers heeft een positieve ervaring, tegenover 80% in 2015.

Passagiers geven aan dat zij graag de controle in eigen hand houden. Daardoor is bijvoorbeeld het boeken van tickets, dat de meeste mensen zelf doen, één van de meest prettige ervaringen tijdens het reisproces. Maar liefst 93% noemt dit een positief aspect.

Omgekeerd vinden passagiers de paspoortcontrole, de veiligheidscontrole en het ophalen van bagage de vervelendste onderdelen van een vliegreis. Zij vrezen daarbij voor onverwachte verrassingen te komen staan.

Volgens SITA kan de reiservaring dus verder verbeterd worden door passagiers meer controle te geven. Dat kan door bijvoorbeeld de inzet van zelfbedieningstechnologie, waardoor mensen minder afhankelijk worden van luchthavenmedewerkers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button