fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

VLM half jaar beschermd tegen schuldeisers

VLM Airlines krijgt een half jaar bescherming tegen de schuldeisers van de maatschappij. Dit heeft een Belgische rechter woensdag besloten.

De Belgische maatschapipj vroeg een paar weken geleden uitstel van betaling aan. Volgens de Gazet van Antwerpen is er geen curator aangesteld en gaan plannen voor een overname, door oprichter Freddy Van Gaever, voorlopig in de ijskast. VLM verkeert al langere tijd in financiƫle problemen. De schuld bedraagt ongeveer 6 miljoen euro.

De Belgische krant De Tijd meldde in april dat de maatschappij over 2015 een verlies van 13,5 miljoen euro noteerde. Vier toestellen werden daarop verkocht en weer geleased. Dit biedt financiƫle voordelen. VLM gaat ook de andere zes toestellen via eenzelfde constructie verkopen.

Het bedrijf moet voor 25 november met een plan komen waarmee de schulden kunnen worden afbetaald.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button