fbpx
AirlinesLiefhebberOnderwerpen

Chinees Deer Jet eerste gebruiker VIP 787 Boeing Business Jet

Het Chinese Deer Jet, de grootste zakelijke vliegtuigmaatschappij van Azië, gaat als eerste luchtvaartbedrijf een VIP 787 Boeing Business Jet inzetten. Dat maakten Deer Jet en Boeing bekend op de European Business Aviation Conference and Exchibition (EBACE).

De Boeing 787 staat bekend als de ‘dreamliner’, de VIP BBJ 787 wordt door het bedrijf beschreven als een ‘dream jet’. Hij kan op 16 kilometer hoogte vliegen en 17,5 uur non-stop vliegen op 0,85 Mach (1.041 km/h). Het vliegtuig heeft ten opzichte van de normale 787 een lagere cabinedruk, schonere lucht en de cabine is 220 vierkante meter groter.

“Hoewel de 787 een nieuw model voor ons is, weten we precies hoe we het vliegtuig moeten gebruiken en hoe we onze klanten de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Daarnaast gaan we samenwerken met HNA-CAISSA Touristic Group om een op maat gemaakte reis aan te bieden, zodat meer mensen kunnen genieten van de 787 BBJ”, zegt Zhang Peng, president van Deer Jet.

Ontwikkeling
Deer Jet bestaat 21 jaar en heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Het bedrijf is onderdeel van de HNA Group, moederbedrijf van onder andere Hainan Airlines. Deer Jet heeft vestigingen in Beijing, Shanghai en Hong Kong om haar netwerk te optimaliseren. Daarnaast werkt de maatschappij samen met Gulfstream en Dassault Aviation om het onderhoud te verbeteren. De vloot van Deer Jet bestaat momenteel uit 90 business jets, waaronder 4 BBJ’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button