fbpx
Opmerkelijk

Klapbanden voor Britse Eurofighter bij take-off | video

Een Britse Typhoon heeft maandag twee klapbanden opgelopen tijdens de start vanaf luchtmachtbasis Coningsby. Een spotter legde het voorval vast op video.

Het gevechtstoestel begon aan de take-off voor een oefenvlucht vanaf de luchtmachtbasis in Coningsby, bij de Engelse oostkust. Het toestel accelereerde binnen enkele seconden naar 320 kilometer per uur, waarna twee banden klapten. De piloot kon de Typhoon veilig tot stilstand brengen. Waardoor de banden klapten, is niet duidelijk.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button