fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

Bevestigd: Nederland wil BBJ als regeringstoestel

Op EBACE bevestigde de baas van Boeing Business Jet, David Longridge, tegenover Up in the Sky dat er inderdaad een Request for Proposal (RFP) voor een Government Transport is gedaan door de Nederlandse overheid.

Dit naar aanleiding van een vraag om te commentariëren op een gerucht dat er sprake zou zijn van de aanschaf van een Boeing 737 BBJ als vervanging voor het huidige regeringstoestel, de Fokker 70 PH-KBX. Een RFP is een uitgebreide offerteaanvraag.

Eerder werd al bekend dat koning Willem-Alexander een Boeing 737 type-rating gaat halen. Hij kan dan op het nieuwe regeringstoestel vliegen.

EBACE is een grote business aviation beurs in Geneve.

Het ministerie I en M zegt tegenover Up in the Sky dit niet te kunnen bevestigen.

Gekscherend
Longridge voegde er overigens gekscherend toe dat hij graag geruchten in omloop bracht, zoals dat over de aanschaf van een B747 in een VIP-uitvoering, met voldoende ruimte voor twee Nederlandse soccer-teams. Longridge leidt het BBJ-team binnen Boeing dat zorgt voor de sales, support en operations van alle commerciële Boeing producten in VIP, overheid en militaire functie.

“De RFP aanvraag staat, zegt Longridge tegen uw correspondent.”

-Goof Bakker vanuit EBACE

David Longridge ©Boeing
David Longridge ©Boeing

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button