fbpx
Reviews

Airport review: Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai Airport, Thailand
Bezoek: maart 2016 / oktober 2017
Waardering: Waardering_Recensie_Sterren_2

Chiang Mai Airport is het belangrijkste vliegveld van het noorden van Thailand. Vanuit de tweede stad van het land worden veel binnenlandse vluchten uitgevoerd. De drukste route is die naar Bangkok met meer dan tien vluchten per dag. Het vliegveld heeft één terminal waar de in 2015 8,3 miljoen passagiers worden verwerkt. De luchtvaart is booming in het land, met een aantal grote prijsvechters als Thai AirAsia, Nok Air en Lion Air. Thai AirAsia heeft een hub op CNX.

Hal
De incheckhal is redelijk breed en daardoor is er voldoende ruimte. De incheckbalie’s van het grote AirAsia zitten echter achter een roltrap zodat de rij zich in onmogelijk bochten moet wringen. Een stagiair van de maatschappij probeert tevergeefs de mensen op een ander plek te krijgen. Bij kleinere maatschappijen is er opmerkelijk genoeg veel meer ruimte. Er is voldoende horeca en er zijn wat winkeltjes.

Chiang Mai Airport
Chiang Mai Airport

Na incheck gaat het naar boven met de roltrap naar de security. De lange rij loopt behoorlijk snel door, maar je moet niet een vlucht moeten halen. Het wachtgebied bij de gates met aerobridges is simpel maar doeltreffend. Heel veel ruimte is er niet, maar iets verder kijken dan je eigen neus (of: gate-gebied) lang is, zorgt voor meer dan voldoende zitruimte. Naast de circa zes aerobridges zijn er ook twee gates waar je met de bus naar het vliegtuig wordt gebracht.

De informatievoorziening is op orde.

Wachtgebied
Wachtgebied

Ligging
Het ligt tegen de stad aan, het centrum is ongeveer een kwartier rijden. Vervoer gaat vooral met taxi’s of tuktuks. Er zijn meerdere autoverhuurbedrijven. Niet allen hebben ze een kantoor, maar zitten ze op de parkeerplaats. Als je in de centrale hal staat met je rug naar de incheckbalie’s/vliegtuigen toe moet je aan de linker kopsekant de terminal verlaten voor de autoverhuur.
Bij de landingsbaan is een loopbrug over een grote weg heen waar de liefhebber goed uitzicht heeft op de baan en de apron. Vliegtuigen komen recht over de brug aangevlogen.

Thai_Lion_Air_B737-900ER_Chiang_Mai

Conclusie
Chiang Mai airport krijgt een nipte voldoende. Het is een druk vliegveld, maar niet onoverkomelijk.

Chiang_Mai_airport_Security_rij

Bussen_Gate_Aerobridge_Slurf

Thai_Airways_Silk_Lounge_Chiang_Mai

Security_Chiang_Mai_controle_poortjes

Mondkapje

nekkussen

Lees ook de Up in the Sky travel special over Thailand.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.
Back to top button