fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessionalVliegvelden

United stopt vluchten naar Afrika

De Amerikaanse maatschappij United Airlines stopt met zijn dagelijkse vlucht van Houston, Texas naar Lagos in Nigeria. Daarmee komt vanaf 30 juni een eind aan rechtstreekse vluchten naar Afrika met de maatschappij.

In een bericht aan de medewerkers laat het bestuur van United weten dat de vluchten al jaren slecht draaien, maar dat door de zwakke energiesector en achterstallige betalingen besloten is helemaal te stoppen met de vlucht, weet Bloomberg te melden. United hield de route vanaf Houston in stand, omdat veel Texanen in de energiesector werkten en zaken deden in Nigeria.

Met name de achterstallige betalingen zijn een probleem. Volgens de laatste cijfers van de IATA staat er nog een bedrag van 575 miljoen dollar open. Door de krimpende energiesector, kan de Nigeriaanse regering minder geld naar het buitenland overmaken.

Door het stoppen van de vluchten is Delta nog de enige grote Amerikaanse maatschappij die rechtstreeks op Afrika vliegt. Passagiers van United kunnen nog wel via Frankfurt met Lufthansa naar Afrika vliegen. De 787 die deze route vloog, zal worden ingezet op de lijndienst van San Francisco naar Tel Aviv in Israƫl. Die dienst wordt vanaf oktober uitgebreid naar drie vluchten per week.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button