fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Towtruck schiet onder Vueling A320 tijdens pushback – foto’s

Een towtruck is zaterdagochtend tijdens een pushback manoeuvre onder een A320 van Vueling geschoten op Manchester Airport.

Vlucht VY 8749 werd van de gate geduwd om op te stijgen en naar Barcelona te vliegen toen het incident gebeurde. Drie brandweerwagens kwamen ter plaatse, snel na het incident. Volgens Vueling is er een fout gemaakt waardoor dit kon gebeuren.

De passagiers konden met een trap het vliegtuig verlaten en werden met een vervangend toestel naar hun bestemming gebracht en kwamen daar met ruim zes uur vertraging aan. Er raakte niemand gewond en een onderzoek is gestart.

Manchester Airport zegt in een reactie: “The plane is being checking by maintenance but in the meanwhile a back-up aircraft is already on its way, with an estimated time of arrival in Manchester at 1.15pm, to collect the passengers so the flight to Barcelona can be operated as soon as possible.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button