fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Aeromexico komt aan op Schiphol – Foto’s

Vandaag is de eerste vlucht op de nieuwe Aeroméxico route vanaf Mexico City geland op Schiphol.

De Dreamliner zette om 07:06 uur voet op Nederlandse grond. Bij de Kaagbaan werd het toestel door meerdere auto’s van Schiphol begroet en begeleid naar de gate. Daar stond het traditionele brandweersaluut klaar voor de Dreamliner.

De Mexicaanse flagcarrier komt drie keer per week met een 787 vanuit Mexico-Stad, met aankomst op Schiphol op maandag, donderdag en zaterdag.

Aeromexico watersaluut
Aeromexico watersaluut

Schema
Vlucht AM025 vertrekt op zondag, woensdag en vrijdag om 23:55 uur lokale tijd vanuit Mexico en landt om 18:00 uur op Schiphol. De terugvlucht, met vluchtnummer AM026 vertrekt om 22:35 uur weer vanaf Schiphol en landt om 04:10 uur in Mexico-Stad. Het tijdsverschil tussen beide plaatsen bedraagt zeven uur, de vluchtduur is ongeveer elf uur. De inaugurele vlucht ging volgens een ander schema.

Anko van der Werff, financieel directeur bij AeroMéxico is trots op de nieuwe bestemming. “Nederland is de op vier na grootste handelspartner in de Europese Unie. Jaarlijks vliegen 200.000 mensen op en neer tussen Mexico en Amsterdam. In Mexico kunnen we reizigers vanuit Nederland goede overstapmogelijkheden bieden”, stelt hij. Eén van de redenen voor de nieuwe route is dat Schiphol de thuisbasis van KLM is. Zowel AeroMéxico als KLM zijn lid van de Skyteam-alliantie.

B787-8
De 787-8 die ingezet wordt biedt plaats aan 242 personen. KLM biedt ook dagelijks vluchten aan van en naar de Zuid-Amerikaanse miljoenenstad. Daarbij wordt een 747-400combi ingezet, waar maximaal 268 passagiers mee kunnen. Met de komst van AeroMéxico komen er per week 729 stoelen bij, in totaal zijn er dan 2605 stoelen beschikbaar tussen beide steden. Door de codeshare tussen beide maatschappij zijn er nu tien wekelijkse directe vluchten.

Aeromexico groet Schiphol
Aeromexico groet Schiphol
Aeromexico B787
Aeromexico B787
Aeromexico B787
Aeromexico B787
Aeromexico B787-8
Aeromexico B787-8
Aeromexico eerste landing Schiphol
Aeromexico eerste landing Schiphol

Aeromexico_Boeing_787_Dreamliner_first_Schiphol-1957

Route AM25 ©Flightradar24
Route AM25 ©Flightradar24

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Patrick Smit

Fotograaf. Patrick combineert zijn passie voor fotografie met zijn interesse in de luchtvaart. Hij heeft een opleiding tot technicus vliegtuigonderhoud gevolgd. Dat je met zo'n opleiding meerdere kanten op kunt, blijkt wel. Patrick werkt nu bij ASML.
Back to top button