fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Bijna honderd vluchten geschrapt op Schiphol

Als gevolg van laaghangende bewolking en een beperkte capaciteit, zijn maandag op Schiphol aan het begin van de avond meer dan negentig vluchten geschrapt. Talloze vluchten lopen vertraging op.

Laaghangende bewolking
Een woordvoerster van de luchthaven laat weten dat het aantal annuleringen mogelijk nog oploopt, aangezien er nog slechter weer op komst is. KLM moest in de ochtend al vijftig vluchten naar Europese bestemmingen schrappen. Behalve de laaghangende bewolking, speelt ook de sterke wind en de beperkte capaciteit de operatie op de luchthaven parten.

Niet positief
De Zwanenburgbaan is gesloten in verband met gepland onderhoud. Volgens de woordvoerster van Schiphol krijgt de luchthaven in de avond mogelijk ook nog te maken met hevige onweersbuien. “De vooruitzichten zijn zeker niet positief.” Schiphol raadt reizigers die nog moeten vertrekken aan, om de site of app van de luchthaven te raadplegen of de website van de airline waar zij mee vliegen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button