fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Chiang Mai 4e Thaise bestemming van Qatar

Qatar Airways begint 16 december met vluchten naar Chiang Mai Airport, Thailand.

Het openen van de route zal al een tijdje in de pen, maar nu is het definitief. Vluchten kunnen sinds een paar dagen geboekt worden. De reis gaat niet rechtstreeks (vanaf Doha) naar Chiang Mai (airport review), maar met een tussenstop in Yangon, de hoofdstad van Myanmar.

Vluchten worden uitgevoerd met een A330-200 en zullen vijf keer per week uitgevoerd worden op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vertrek is om 02:30. Aankomst in Yangon is om 12:00, na een stop van een uur aldaar komt de A330 om 14:55 aan in Chiang Mai. De terugvlucht vertrekt om 16:45 en stopt wederom in Yangon (17:40-18:40). Aankomst in Doha is om 22:15 uur.

Thailand
Momenteel vliegt Qatar drie keer per week naar Yangon, die route wordt met de extra hop dus uitgebreid. Chiang Mai is de tweede stad van Thailand en de grootste in het noorden van het land. De maatschappij vliegt al naar Bangkok Suvarnabhumi (airport review) en Phuket Airport (airport review). Vanaf 6 december komt er ook een verbinding met Krabi.

A330-200
De A330-200 heeft 24 businessclass stoelen in 2-2-2 opstelling met 180 graden lie-flat stoelen. In economy gaan 236 mensen. De stoelen staan in een 2-4-2 en 2-3-2 opstelling, hebben een pitch van 32 inch en breedte van 18,5 inch.

Nederland
Vanuit Nederland is de overstap op de heen weg een uur. Als er geen vertraging is moet dat net lukken. Terug is wat onhandiger met een negen uur overstap. Wat wel makkelijk zou kunnen is op de heenweg naar Chiang Mai vliegen en terug vanaf Bangkok of het strand van Phuket/Krabi.

Lees ook de reviews van Qatar A380 business class en B787 economy class. Up in the Sky heeft ook een Thailand reizen en luchtvaart special.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button