fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Embraer E190 E2 voltooit maiden flight | video

Embraer voegt binnenkort een tweede testtoestel toe aan de testvloot voor de E190 E2. Het eerste toestel voltooide vorige week de eerste vlucht.

De eerste vlucht duurde ruim drie uur en vond eerder plaats dan verwacht. Tijdens de vlucht werden diverse systemen getest en haalde het toestel een snelheid van mach 0.82 en klom het vliegtuig naar 41.000 ft. “In dit geval houden we ons niet alleen aan de afspraken, maar gaan we verder omdat we voor lopen op schema”, aldus Frederico Fleury Curado, CEO van Embraer.

267 toestellen
Van de nieuwste generatie toestellen zijn al 267 exemplaren besteld. Daarnaast zijn er 373 opties genomen door diverse maatschappijen. Embraer voegt de komende tijd nog acht toestellen aan de testvloot toe: drie E190’s, twee E195’s en drie E175’s. De E195 E2 moet in 2019 worden afgeleverd aan leasemaatschappij ILFC, de kleinere E175 staat gepland voor 2020 en komt als eerste in dienst bij het Amerikaanse SkyWest Airlines.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button