fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpen

‘Groei Lufthansa in gevaar door tekort cabinepersoneel’

De ambities van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa moeten mogelijk getemperd worden door een tekort aan cabinepersoneel. Onder meer een lage werkeloosheid en lage lonen zijn daar de oorzaak van. Die conclusie trekt persbureau Bloomberg na vragen gesteld te hebben aan de Duitse maatschappij.

Volgens de maatschappij hebben zo’n 500 mensen gesolliciteerd hebben, die daarmee reageert op vragen van Bloomberg. Om de groei door te kunnen zetten, zouden 1400 mensen nodig zijn. Tel daarbij op de groei van de low-cost dochter Eurowings en dan zijn nog eens 1400 nieuwe mensen nodig.

Dat er zo weinig mensen solliciteren bij de Lufthansa, komt volgens een woordvoerder van de vakbond voor cabinepersoneel UFO, omdat de lonen te laag liggen. “De helft van de sollicitanten komt uit de horeca. Gezien de betere vooruitzichten in die sector en de slechter wordende voorwaarden van Lufthansa, solliciteren ze gewoon niet meer,” aldus Nicoley Baublies van UFO. Volgens de maatschappij zijn de aanmeldcijfers nog altijd goed.

Lufthansa ligt al tijden in de clinch met de vakbond. In maart werd een akkoord bereikt, waarbij meer personeel de mogelijk werd geboden om een vast contract te krijgen, waar tegenover stond dat ze meer uren in de zomerperiode moeten werken. Deze maatregelen hebben nog niet voor soelaas gezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button