AirlinesFinancieelFrequente reizigerOnderwerp

Lufthansa schrapt vluchten naar Venezuela door inflatie

Door de lage olieprijzen en de sterke inflatie is Lufthansa gedwongen om de vluchten van Frankfurt naar Caracas, Venezuela, stop te zetten vanaf 18 juni. Lufthansa hoopt in de toekomst de route weer op te pakken, meldt de BBC.

De afgelopen maanden is de vraag naar internationale vluchten naar Venezuela afgenomen. Daarnaast verkeert Venezuela zich in een economische crisis. Venezuela’s economie is grotendeels afhankelijk van olie. Op dit moment schommelt de prijs per vat olie wereldwijd rond de 50 dollar, twee jaar daarvoor stond de prijs nog dubbel zo hoog per vat. Het gevolg van de lage olieprijzen is een sterke inflatie in het land.

Wisselkoers
Volgens Lufthansa is het door de hoge inflatie in Venezuela onmogelijk om het geld van Venezolaanse volivar om te zetten naar euro’s. Twee maanden geleden was één euro nog zeven Venezolaanse bolivar waard, nu is dat elf bolivar. Eerder dit jaar werd geconstateerd dat de inflatie in Venezuela in het jaar 2016 zal stijgen met maar liefst 720 procent.

De wisselende inflatie in Venezuela begon al terug in 2003, toentertijd onder het gezag van president Hugo Chavez. In 2014 moesten meerdere airlines ten gevolge van de inflatie zich terugtrekken uit Venezuela, en nu dus ook Lufthansa. De airlines die nog wel opereren in het Zuid-Amerikaanse land verkopen de ticket nu meestal in dollars in plaats van Bolivars.

Tags

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close