fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

EasyJet weigert “late” instappers op Gatwick

EasyJet verplicht reizigers om op tijd in te checken op Londen Gatwick. Als de boardingpass een half uur voor vertrek van de vlucht nog niet gescand is bij de beveiliging, mag de passagier niet meer mee.

De maatschappij wil met de maatregel het aantal vertraagde vluchten terugdringen, schrijft The Independent. Passagiers kunnen vooraf een ‘missed flight cover’ kopen voor 7,50 pond (9,85 euro). Hiermee krijgen ze hun volledige bedrag terug of kunnen ze met een volgende vlucht mee. Wie geen missed flight cover koopt, te laat komt en toch weer mee wil, moet 80 pond (105 euro) extra betalen.

Passagiers worden nu via kleine lettertjes op de tickets gewaarschuwd voor de limiet van een half uur. Een woordvoerder verklaart tegen The Independent dat de maatregel een voordeel is voor passagiers. “Ze hoeven niet nodeloos door de security als de gate al dicht is”, stelt hij.

Veel vluchten
Gatwick is één van de grootste bases van EasyJet. De carrier biedt 104 bestemmingen aan. Dagelijks vliegt de maatschappij 4 tot 7 keer vanaf de luchthaven naar Schiphol.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button