fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

FNV-leden lopen protestmars op Schiphol

Leden van FNV die werken op Schiphol lopen vanmiddag in een protestmars naar het Schipholgebouw. Met de actie willen de Schipholmedewerkers aandacht voor hun verslechterende arbeidsvoorwaarden en groeiende werkdruk.

De mars gaat van Schiphol Plaza naar het Schipholgebouw, waar de directie van de Schiphol Group zit. Tijdens de mars vragen de vakbondsleden hun collega’s en passagiers om selfies te maken en die te versturen naar Schiphol en IATA. De internationale luchtvaartorganisatie houdt vanmiddag een bijeenkomst in Dublin.

Acties
De FNV voert al een aantal weken actie op Schiphol. Daarbij moeten zowel homecarrier KLM als de luchthaven zelf het ontgelden. De vakbond is boos over de ‘doorgeschoten marktwerking’, waarbij banen verdwijnen en arbeidsvoorwaarden worden aangetast. Volgens de vakbond dreigen low-cost carriers de norm te worden in de luchtvaart, terwijl deze maatschappijen “mensenrechten met voeten treden”. De vakbond is fel tegen een nieuwe cao voor KLM-grondpersoneel. In deze cao moeten medewerkers financieel meer inleveren. De bond wil juist dat er geïnvesteerd wordt in de medewerkers.

Beveiliging
Ook aan de landzijde van Schiphol heeft de vakbond kritiekpunten. Onder andere de beveiligers moeten te lang staan. Om hier aandacht voor te vragen, legden de beveiligers de afgelopen twee weken hun werk korte tijd neer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button