fbpx
Opmerkelijk

Japanse ingenieurs werken aan vliegende auto

Een team van twintig jonge ingenieurs van de Japanse auto-industrie ontwerpt een vliegende auto. Het voertuig moet op de Olympische Spelen van 2020 worden gepresenteerd. Het toestel kan een lifesaver zijn in geval van natuurlijke rampen, zoals aardbevingen, wanneer de reis over de weg lastig is. Dit meldt AVweb.

Het ontwerp met de naam “Skydrive”, wordt een smalle singleseat ter grootte van een compacte auto, met drie wielen voor op de grond en vier rotors voor in de lucht. De Skydrive zal net zoals een gewone auto te besturen zijn, met een stuur en gaspedaal.

Het toestel krijgt een vliegsnelheid van bijna 100 kilometer per uur, met een vlieghoogte van bijna tien meter boven de grond.

Prototypes
Het team heeft vorig jaar zo’n $25.000 verzameld via een crowdfundingsite. Hiermee hebben zij een prototype gebouwd welke een grootte van eenvijfde van het origineel was. Het origineel krijgt het formaat van een compacte auto.
Het prototype heeft succesvol gevlogen. “We hopen het uiteindelijke ontwerp zo snel mogelijk te voltooien,” aldus Tsubasa Nakamura, de teamleider.

Naast het prototype heeft het team ook gewerkt aan een full-size ‘technology tester’ die al een aantal vliegmanoeuvres heeft uitgevoerd, vastgebonden en bestuurd van een afstand. Volgend jaar moet een bemand full-size prototype vliegen.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button