fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

CityJet wil Superjet’s leasen aan andere maatschappijen

CityJet wil vanaf volgend jaar zomer Superjets leasen aan Europese maatschappijen. De Ierse maatschappij overlegt daarover met twee carriers, liet bestuursvoorzitter Pat Byrne weten aan Reuters.

De Ierse maatschappij nam vorige week de eerste SSJ-100 in ontvangst. Het toestel moet volgende week de eerste commerciële vlucht maken. In totaal krijgt CityJet zestien SSJ-100’s. Volgens Byrne worden de toestellen straks vooral gebruikt voor wet-leases, een leaseconstructie waarbij maatschappijen een toestel, personeel en onderhoud huren. “We praten nu met twee maatschappijen en ik denk dat we ons eerste contract kunnen afsluiten voor de zomer van 2017”, aldus Byrne tegen Reuters. Met welke maatschappijen CityJet praat, wilde Byrne niet zeggen.

Geloofwaardigheid
Als grote maatschappijen het Russische toestel gebruiken, gaat volgens Byrne de geloofwaardigheid omhoog. CityJet is tot nu toe de enige Europese maatschappij die het toestel aanschafte. Volgens de CEO is er niets mis met het toestel; veel onderdelen zijn van Westerse makelij. De Superjet heeft concurrentie van Bombardier en Embraer die vergelijkbare toestellen aanbieden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button