fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Ryanair verlaagt tarieven ruimbagage en maakt het simpeler

De Ierse prijsvechter Ryanair verlaagt met ingang van vandaag de tarieven voor ruimbagage op vluchten van minder dan 3 uur. Het aantal verschillende soorten tarieven voor koffers gaat drastisch omlaag, van 108 naar zes. De maatregelen maakt deel uit van het Always Getting Better-programma van de airline, waarmee ze haar imago oppoetst en efficiënter te werk gaat.

Volgens Ryanair profiteert 92 procent van de klanten van de tariefsverlaging. Voor vluchten onder de twee uur binnen hetzelfde land, met een koffer die niet zwaarder weegt dan 15 kilo, gaan de tarieven met 50 procent omlaag tot 15 euro. Op dezelfde routes maar dan met een koffer van maximaal 20 kilo is dat 38 procent. Een stuk ruimbagage komt daarmee op 25 euro.

Langere routes

Op vluchten tot drie uur, gaan de tarieven voor zowel koffers van 15 kilo als van 20 kilo met 5 euro omlaag naar respectievelijk 25 en 35 euro. Voor langere vluchten blijft het tarief gelijk op 40 euro en 50 euro, voor de verschillende gewichten.

Ryanair vermeldt daarbij dat 18 procent van haar klanten domestic vliegt, 74 procent op routes korter dan drie uur en 8 procent op de langere routes.

“Passagiers betalen hetzelfde voor een koffer, ongeacht het seizoen en of ze de bagage meteen bijkopen of op een later moment,” zegt Kenny Jacobs, de chief marketing officer (CMO) van Ryanair. De strategie van Ryanair hangt bij Jacobs op een kopietje aan de muur: de maatschappij wil meer gaan lijken op Aldi en Amazon.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button