Frequente reizigerOnderwerpVliegvelden

Vertrekhal Zaventem weer open, aantal vluchten wordt opgevoerd

Vanaf vandaag kunnen alle passagiers op Brussels Airport (Zaventem) weer inchecken in de vertrekhal. “Brussels Airport hervat zo de normale operaties in de vertrekhal, amper 2,5 maand na de aanslagen,” aldus de luchthaven. De aanslagen vonden plaats op 22 maart.

Dit betekent dat de 21 maatschappijen die gebruikmaakten van de tijdelijke incheckbalies, kunnen terugkeren naar de terminal. De vertrekhal kan weer in gebruik genomen worden, nu twee extra rijen vertrekbalies zijn opengesteld. De tijdelijke faciliteit, die na de aanslagen dienst deed, wordt buiten dienst gesteld.

Progressief
De capaciteit op de luchthaven wordt ook geleidelijk weer opgevoerd; daardoor kunnen nu 28 vluchten per uur worden afgehandeld, waar dat er maximaal 22 waren. “De luchthaven zal progressief het aantal vluchten verder optrekken, zodat tegen de zomerpiek 44 vertrekkende vluchten per uur mogelijk zijn.” Het opvoeren van de capaciteit is volgens de luchthaven mogelijk dankzij “operationele optimalisatie van de infrastructuur in de terminal en van de operationele processen.”

Transferpassagiers
Bijkomend voordeel daarvan is dat passagiers binnen een uur na aankomst op de luchthaven bij de gate kunnen zijn. “Even snel als voor de aanslagen.” Eerder al ging het Diamantgebouw weer gedeeltelijk open, daardoor hebben passagiers weer rechtstreeks toegang vanuit de vertrek- of aankomsthal tot het busstation. “Transferpassagiers die via de terminal passeren, kunnen de roltrappen tussen het aankomst- en vertrekniveau weer gebruiken.”

In de loop van deze maand wordt ook de toegang naar het treinstation in het Diamantgebouw weer opengesteld. “Er wordt ook in de terminal verder gewerkt, zodat nog meer zones open kunnen gaan voor passagiers.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button