fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘Delta en United willen Avianca kopen’

Delta en United zijn beide geïnteresseerd in het kopen van de Zuid-Amerikaanse carrier Avianca, zo meldt the Wall Street Journal (WSJ). Zuid-Amerika’s oudste luchtvaartmaatschappij heeft een kapitaalinjectie van 500 miljoen dollar nodig.

Portefeuille
Zowel Delta als United willen graag uitbreiden naar andere delen van de wereld. Zo heeft Delta al een groot belang in Virgin Atlantic en Aeromexico, terwijl United onlangs aandelen kocht in het Braziliaanse Azul. Volgens de WSJ zou Avianca voor beide maatschappijen een mooie aanvulling van hun portefeuille zijn.

Dochterbedrijven
Om juridisch problemen te voorkomen, zouden Delta en United Avianca niet volledig willen inlijven, maar ‘slechts’ een groot aandeel nemen. Avianca heeft dochterbedrijven in zeven andere landen, en in sommige daarvan moet voor een overname toestemming worden verkregen van de overheid.

Avianca heeft 172 toestellen in haar vloot, waarvan de meeste onderdeel uitmaken van de A320-familie. Daarnaast heeft het bedrijf 13 A330’s en 7 Boeing 787 Dreamliners in dienst. Avianca bestaat sinds 1919 en is daarmee na KLM de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button