fbpx
IncidentenMilitairNieuwsOnderwerpen

F-16 van Thunderbirds en F/A-18 Hornet van Blue Angels neergestort

Gisteren is een F/A-18 Hornet van het Blue Angels demonstratieteam van de US Navy neergestort tijdens een oefenvlucht. De Blue Angels zouden dit weekend voorvliegen tijdens een vliegshow op Smyrna airport, Tennessee. Er zou sprake zijn van één dodelijk slachtoffer. Inmiddels is bekend geworden dat het gaat om de piloot van het toestel, zo meldt een plaatselijke nieuwszender.

Eerder op de dag is een F-16 van het USAF demonstratieteam de Thunderbirds neergestort in Colorado. De vlieger heeft zich met zijn schietstoel in veiligheid kunnen brengen. Volgens een lokale krant is de F-16 neergestort voor de landing op de vliegbasis Peterson. Het team kwam terug van een demonstratie bij de Air Force Academy.

Blue Angels in 2006 boven Leeuwarden © Leonard van den Broek
Blue Angels in 2006 boven Leeuwarden © Leonard van den Broek

Beide teams treden enkele tientallen keren per jaar op, meestal tijdens vliegshows in de Verenigde Staten en Canada. De Blue Angels gaven in 2006 een demonstratie in Nederland, tijdens de Luchtmacht dagen op de vliegbasis Leeuwarden. De Blue Angels zijn opgericht in 1946. Ze vieren dit jaar hun 70-jarig jubileum en zijn daarmee één van de oudste nog bestaande militaire demoteams.

 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.
Back to top button