AirlinesOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Iran krijgt financiering megadeal met Airbus niet rond

Airbus heeft grote moeite om geld vanuit Iran te krijgen. De vliegtuigbouwer mag 118 toestellen aan het land leveren, maar banken zijn terughoudend met het doorsluizen van geld uit het land.

“We moeten een manier vinden om het geld uit Iran te krijgen via de banken”, stelt John Leahy, hoofd van het salesteam, tegenover The Wall Street Journal. Volgens Leahy duurt het langer dan verwacht voor het geld binnen is. “De banken zijn allemaal erg verlegen.” AviationWeek schrijft dat Airbus nog geen cent uit Iran ontvangen heeft. Doorgaans worden leveringen in termijnen betaald.

Airbus sloot in januari als eerste vliegtuigbouwer een deal met Iran. Voor 27 miljard dollar levert het bedrijf 118 vliegtuigen, waaronder twaalf A380’s. Sinds die deal is er weinig beweging. De aarzeling van de banken maakt het volgens hem niet gemakkelijk voor bijvoorbeeld Iran Air om de vloot te vernieuwen. “Als dit niet verandert, komen er geen deals”, stelt hij.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close