fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsNL Nieuws

Tussenlanding TUI op Azoren om lastige passagier

Een toestel van reisorganisatie TUI heeft zaterdag een tussenlanding gemaakt op de Azoren, omdat een passagier door het lint ging. Zij is samen met haar reisgenoot van boord gezet. Bij de landing raakte het toestel licht beschadigd.

Het toestel was onderweg was onderweg van Amsterdam naar Bonaire, toen de vrouw amok begon te maken. Ze begon om zich heen te slaan en was agressief naar de bemanning. Volgens de Telegraaf zou de vrouw ook geroepen hebben dat ze een bom bij zich had, wat voor paniek zorgde. Daarop besloot de piloot op het Azoreneiland Terceira te landen. Daar werd de vrouw aan de gealarmeerde politie overgedragen en aangehouden.

Door de actie moesten het vliegtuig en de passagiers de nacht op het Azoreneiland doorbrengen, aangezien de crew aan haar maximale aantal diensturen zat. De passagiers werden in een hotel ondergebracht. Bij de landing ontstond een ‘klein technisch probleem’. Omdat er op Terceria geen onderhoud is, zijn er technici vanuit Amsterdam onderweg naar het toestel. TUI verwacht zondagmiddag de reis naar Bonaire voort te zetten.

[su_gmap address=”Terceira”]

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button