fbpx
OnderwerpenOpmerkelijkVliegtuigen

Boeing gaat de Noordpool redden

Boeing heeft vandaag het 2016 Environment Report gepresenteerd, waarin het bedrijf bekendmaakt in hoeverre het zijn ecologische voetafdruk reduceert. Zo wil Boeing bijdragen aan een minder snelle opwarming van de aarde.

“We staan op het punt om als bedrijf aan de tweede eeuw in ons bestaan te beginnen, en erkennen de noodzaak van ecologische daadkracht voor een gezonde planeet, en voor succes op de lange termijn”, zegt Ursula English, vicepresident voor milieu, gezondheid en veiligheid bij Boeing. “We zijn goed op weg, zelfs nu Boeing een recordaantal vliegtuigen aflevert en nieuwe faciliteiten bouwt om onze sterke bedrijfsgroei te ondersteunen.”

Een aantal van de belangrijkste punten uit het 2016 Environment Report:

· Boeing stootte vanuit zijn bedrijfsvoering minder broeikasgassen uit, produceerde minder vaste afvalstoffen, gebruikte minder water en genereerde minder gevaarlijke afvalstoffen. De reductie bedroeg in 2015 tussen de 6 en 11 procent.

· Van de 30.000 werknemers die bij Boeing werken, helpt 20 procent bij het terugdringen van CO2-uitstoot door te kiezen voor alternatieve vormen van woon-werkvervoer.

· De toestellen uit de 787 Dreamliner-lijn gaan efficiënter om met brandstof, en stoten 20 tot 25 procent minder CO2 uit dan de toestellen die ze vervangen.

· De 737 MAX zal 40 procent minder geluid produceren dan de huidige single-aisle-vliegtuigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button