Frequente reizigerOnderwerpVliegvelden

Drie nieuwe vliegvelden voor Shenzhen

Shenzhen wil drie nieuwe vliegvelden bouwen om ervoor te zorgen dat de prefectuur de belangrijkste hub in Zuid-China zal worden.

De drie vliegvelden zullen bestaan uit een internationale luchthaven, een luchthaven voor watervliegtuigen en een helikopterluchthaven. De uitbreiding is onderdeel van een 188 miljard euro kostende investering.

Ontlasten

De nieuwe internationale luchthaven zal worden gebouwd vlakbij Huizhou, een plaats ongeveer 70 kilometer ten oosten van Shenzen, en is voornamelijk bedoeld om de snelle oostwaartse ontwikkeling van de stad te kunnen bijbenen. Daarnaast moet het de huidige luchthaven Shenzhen’s Bao’an gaan ontlasten.

Shenzhen Bao’an International Airport heeft vorig jaar bijna 40 miljoen passagiers verwerkt en is daarmee de op vijf na grootste luchthaven van China. Om de snelle groei bij te kunnen houden is deze luchthaven momenteel onderzoek aan het doen naar een derde landingsbaan en een vierde terminal.

Explosieve groei
De commerciële luchtvaart in China groeit enorm. Volgens ingewijden van IATA komen er de komende drie jaar 30 regionale en internationale luchthavens bij, waardoor er nog vóór 2020 zo’n 240 grote commerciële luchthavens zijn in China. Met ruim 89 miljoen passagiers blijft de luchthaven van Beijing koploper in China als het gaat om passagiersvervoer. De verwachting volgens IATA is dat het aantal vliegbewegingen van en naar Beijing de komende drie jaar zal verdubbelen van 1.700 naar 3.800 per dag.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/