fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

173 vluchten easyJet geannuleerd door Franse stakingen en slecht weer

EasyJet heeft door slecht weer en stakingen bij Franse luchtverkeersleiders 173 vluchten moeten annuleren in mei. Dat is een stuk meer dan gebruikelijk, zo liet het bedrijf weten tijdens de presentatie van de maandcijfers.

Er is niet alleen slecht nieuws: easyJet vervoerde in mei 6,9 miljoen passagiers, 5,7 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad daarentegen daalde met 0,1 procentpunt naar 91,5 procent.

Orly
EasyJet heeft een grote basis op Parijs Orly. Deze luchthaven werd in mei het hardst getroffen door de stakingen van Franse luchtverkeersleiders; zo’n 15 procent van alle vluchten werd daar geannuleerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button