NieuwsNL nieuwsOnderwerpOpleidingProfessional

Inspectie: Air Combat Europe heeft niet de juiste vergunning

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft Air Combat Europe geen vergunning om air combat trainingen te geven.

Woordvoerster Lianne Sleutjes van de Inspectie laat aan Up in the Sky weten dat de plannen van Air Combat Europe niet voldoen aan de regels. “Zij hebben een vergunning die hen de mogelijkheid geeft om vlieglessen te geven in kleine vliegtuigjes. Air combat training is echter niet toegestaan”, aldus Sleutjes.

Peter van Noort, van Air Combat Europe, is verbaasd door het besluit van de Inspectie. “Dit berust op een misverstand. We gaan zo snel mogelijk met de Inspectie Leefomgeving en Transport om de tafel zodat we kunnen uitleggen dat wij ons volledig aan de regels houden”, zo vertelt hij tegen Up.

Bij Air Combat Europe kunnen particulieren zich voor een dag straaljagerpiloot voelen. Zij mogen met voormalig F16-piloten meevliegen in één van de vijf Blackshape Primes, en krijgen daarbij ook de kans om zelf aan de stuurknuppel van de snelle vliegtuigjes te zitten. Up in the Sky kon dit onlangs uittesten.

Update 08-06: Air Combat Europe laat aan Up in the Sky weten door te gaan met de trainingen. Woordvoerder Peter van Noort: “We zijn ervan overtuigd dat we aan alle regels voldoen en gaan daarom gewoon door met onze activiteiten. Air Combat Europe heeft al met de Inspectie gesproken en we zijn ervan overtuigd snel tot overeenstemming te komen.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close