fbpx
BestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus loopt achter op Boeing met orders

Airbus heeft in mei 83 vliegtuigen verkocht. Het merendeel van de orders waren narrowbody’s: 77 stuks. Eén klant bestelde zestig toestellen van de A320neo-family. De vliegtuigbouwer leverde 57 toestellen af. Dat blijkt uit cijfers die de vliegtuigbouwer publiceerde

Wie de grote klant is voor de A320neo-order, maakte Airbus niet bekend. Van slechts twee van de 77 narrowbody’s is bekend naar wie ze gaan: Cebu Pacific Air bestelde twee A320neo’s. Een andere onbekende klant bestelde vijftien toestellen. De zes widebody’s zijn A350-900’s voor Philippine Airlines. Die deal werd al tijdens de Singapore Airshow aangekondigd, maar werd pas in mei afgerond.

Airbus leverde in totaal 48 toestellen uit de A320-family af. Het Indiase GoAir nam de eerste A320neo in ontvangst. Onder andere Lufthansa haalde vijf A320ceo’s op en American Airlines nam de eerste A321ceo van Amerikaanse bodem in ontvangst. Naast de vele narrowbody’s leverde Airbus ook drie A330’s, drie A350’s en drie A380’s af. De A350’s gingen nar LATAM, Singapore Airlines en Cathay Pacific. In de eerste vijf maanden van het jaar leverde Airbus 234 toestellen af/ bij Boeing vertrokken tussen begin januari en eind april 240 toestellen.

Achterstand
Volgens Reuters loopt Airbus over heel 2016 achter op Boeing, dat meer toestellen in bestelling heeft staan en er ook meer heeft afgeleverd. Airbus heeft er nu 162, terwijl Boeing er 268 heeft staan. Met name in de eerste maanden van het jaar kwam de orderstroom bij Airbus moeizaam op gang.

De Europese vliegtuigbouwer wil aan het eind van het jaar minimaal 650 toestellen afleveren. Boeing leverde tot eind april 240 nieuwe vliegtuigen af.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button