AirlinesFrequente reizigerOnderwerpVliegvelden

VLM breidt basis in Friedrichshafen uit

VLM stationeert een extra toestel op het vliegveld van het Duitse Friedrichshafen. Tegelijkertijd wordt de basis in het Ierse Waterford gesloten.

In Friedrichshafen opende VLM in februari een basis met drie Fokker 50’s. Volgens de Duitse website Airliners.de wordt er nog deze week een vierde toestel op de luchthaven geplaatst. “De basis in Friedrichshafen heeft zich naar tevredenheid ontwikkeld”, stelt CEO Hamish Davidson. De maatschappij biedt vanaf Friedrichshafen binnenlandse vluchten in Duitsland aan.

Tegenover de uitbreiding in Duitsland staat het sluiten van de basis in het Ierse Waterford. Na 16 juni vliegt de maatschappij niet meer van Waterford naar London Luton. De route Waterford-Birmingham werd eerder al gestaakt. “We zijn erg teleurgesteld door dit besluit. We verwachten dat dit veel invloed heeft op de reisplannen van mensen die naar London wilden vliegen”, aldus Desmond O’Flynn, CEO van de luchthaven van Waterford.

Problemen
VLM verkeert al langere tijd in financiële problemen. Vorige maand kreeg de maatschappij van een Belgische rechter bescherming tegen schuldeisers. In november moet een sluitend reddingsplan gepresenteerd worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close