fbpx
AirlinesIncidentenKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Klapband voor Ryanair toestel na harde landing Schiphol

Een toestel van Ryanair heeft vanochtend een klapband opgelopen op Schiphol. Dit gebeurde na een harde landing op de Kaagbaan. De passagiers moesten het toestel op de taxibaan verlaten en zijn per bus naar de terminal gebracht.

Het incident gebeurde rond 09.15 uur, nadat vlucht FR 3100 landde vanuit Dublin. Bij de landing op de Kaagbaan klapte één of meerdere banden. De luchtverkeersleiding meldde na de landing aan de piloten dat bij de touch-down veel rook te zien was. De piloten gingen er eerst van uit dat rook van de remmen afkomstig was.

Bij het verlaten van de baan meldde de luchtverkeersleiding dat één van de banden geklapt was. Het toestel bleef op de taxibaan naast de landingsbaan staan. Uiteindelijk moesten de passagiers het toestel met een trap verlaten.

De 737-800 die de vlucht uitvoerde, staat rond 14.25 uur nog op Schiphol. Voor de vlucht terug naar Dublin is een 737 ingevlogen vanuit Londen Stansted.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button