IncidentenMilitairNieuwsOnderwerp

Zwitserse F-5 crashte na botsing met ander toestel

De crash van de F-5 van de Patrouille Suisse, gisteren vlakbij Leeuwarden, gebeurde na een botsing met een ander toestel van het demoteam. Dit bevestigde een woordvoerder van de Zwitserse luchtmacht op een persconferentie, melden diverse media. De Luchtmachtdagen en de vliegshows gaan ondanks het ongeluk door.

De F-5 stortte gisteren rond 16.10 uur neer in de buurt van Bitgum, op vijf kilometer van de vliegbasis. De piloot verliet het toestel door zijn schietstoel te gebruiken en landde in een kas. Volgens de Zwitser luchtmacht schampten twee toestellen elkaar. Het andere toestel landde veilig op de vliegbasis. De Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Koninklijke Marechaussee onderzoeken het incident.

De demonstraties gaan vandaag en morgen door. Het Zwitserse team vliegt niet mee. Volgens kolonel Denny Traas, commandant van de vliegbasis, is er een extra veiligheidsmarge aanwezig tijdens de demonstraties. Hierdoor kunnen de toestellen niet in het publiek terecht komen. Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden noemde het gisteravond ‘verantwoord’ dat de Luchtmachtdagen doorgaan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close