fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Verenigde Staten vullen lijnvluchten naar Cuba in

Het Amerikaanse ministerie van transport heeft zes airlines het recht gegeven om vluchten naar Cuba te beginnen. De maatschappijen mogen nog niet naar Havana vliegen, die slots worden op een later tijdstip verdeeld.

Zeven maatschappijen deden begin dit jaar een aanvraag om vluchten naar Cuba aan te bieden. Voor het eerst in jaren staat de Verenigde Staten lijnvluchten weer toe. Van die mogelijkheid maken de maatschappijen gretig gebruik. Eén maatschappij vist volledig achter het net. Eastern Air Lines heeft volgens het ministerie nog niet de vereiste expertise om de vluchten uit te voeren.

Verder krijgen American Airlines, Frontier Airlines, jetBlue, Southwest, Silver Airlines Sun Country Airlines landingsrechten op het eiland. Per week gaan de zes maatschappijen 155 vluchten uitvoeren. Het ministerie heeft volgens transportminister Anthony Foxx alle aangevraagde routes toegekend, behalve die van Eastern Air Lines. Vrachtvervoerder FedEx krijgt de rechten om vrachtvluchten uit te gaan voeren, de maatschappij was de enige die een aanvraag indiende.

Havana
De vluchten naar Havana worden op een later tijdstip ingevuld. Per dag zijn er twintig slots voor vluchten vanuit de VS beschikbaar. Het aantal aangevraagde slots ligt echter rond de zestig. Iedere maatschappij heeft in uitgebreide bezwaarschriften aangegeven waarom juist zij de rechten moeten krijgen. Het ministerie verwacht in de zomer de landingsrechten voor Havana te verdelen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button