fbpx
LiefhebberLongreadNieuws

Fotolongread | Safran Museum – Historische Franse luchtvaart

In de buurt van Parijs is een leuk museum voor de liefhebber van (Franse) historische luchtvaart.

In het Safran museum is een collectie van opgesteld van de oudste vliegtuigen en vliegtuigmotoren tot de modernste motor van het concern, de Leap 1. De Leap hangt onder de Boeing 737 Max, Airbus A320neo en de Chinese Comac C919.

Onderdeel van Safran is Snecma, wat veel vliegtuig- en straaljagermotoren produceert en heeft geproduceerd die allemaal aan bod komen in het museum. In het Safranmuseum komt de historie van het bedrijf mooi en uitgebreid aan bod. Er zijn diverse motoren en toestellen te zien. Dat het bedrijf één van de belangrijke spelers was en is, valt in het museum te zien. Van oude propellermotoren tot de hypermoderne Leap 1 zijn er te zien. Alles daar tussenin staat tentoongesteld: raketmotoren, straaljagers en de dubbele motor van de Concorde.

Er zijn diverse informatiepunten en een 3D-film is ook te bekijken.

Het museum is gratis te bezoeken. Het is elke woensdag open van 09:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur. Elke laatste zaterdag van de maand is het ook open van 14:00 tot 17:00 uur. Op andere dagen is het op aanvraag voor groepen geopend. Het is gelegen tegen het terrein van Safran group in Villaroche op het Aerodrome Melun-Villaroche. Vanaf vliegveld Orly is het nog geen uur rijden. Parkeren is gratis.

Foto’s

Safran Museum
Safran Museum

Snecma_Straalmotoren-1

Snecma_Hercules_757_Propeller-1

Snecma_Hercules_757_Propeller_2-1

Snecma_CF6-motor_A300-1

Snecma_18_cylinder_motor-1

Rolls_Royce_Snecma_Olympus593_Concorde_Motor-1

Rolls_Royce_Snecma_Olympus593_Concorde_Motor_3-1

Rolls_Royce_Snecma_Olympus593_Concorde_Motor_2-1

Tour_Museum_propeller_Snecma_EasyJet_Vip-1

Leap 1 Motor
Leap 1 Motor

Classic_Snecma_Propeller-1

Classic_Snecma_Propeller_2-1

CFM56-2_DC-8-1

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button