fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Hainan ontvangt eerste 787-9 – foto

Hainan Airlines heeft deze week haar eerste Boeing 787-9 ontvangen. De maatschappij is de grootste operateur van Dreamliners in China.

“De 787-9 is een geweldige toevoeging aan onze langeafstandsvloot”, zei Mou Weigang, de vicedirecteur van Hainan. “De efficiëntie en range van de 787-9 zullen helpen bij het verstevigen van onze internationale positie.”

De nieuwe Boeing zal vanaf september ingezet worden op een nieuwe route tussen Beijing en Las Vegas. Hainan heeft een order staan voor nog vijftien extra 787-9’s.

Hainan is één van de grootste maatschappijen van China. Het bedrijf beschikt over een vloot van 165 toestellen, waaronder tien 787-8’s en 23 Airbus A330’s. In Europa vliegt Hainan onder andere op Brussel, Berlijn en Parijs.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button