Foto artikelInnovatieLay-out-indelingLiefhebberOnderwerp

Foto’s: Solar Impulse 2 arriveert na ruim een jaar in New York

De op zonne-energie gedreven Solar Impulse 2 heeft zaterdag een milestone behaald; het toestel heeft de Verenigde Staten overgestoken. De SI2, die een tocht rond de wereld maakt, landde zaterdagnacht om vier uur op John F. Kennedy International Airport.

Solar Impulse 2 vloog vanuit Lehigh Valley International Airport, Pennsylvania, naar JFK. De route was 165 mijl lang en het afleggen daarvan duurde zo’n 4 uur en 40 minuten.

Het toestel is in Zwitserland gebouwd en begon haar trip in de VS op 24 april. De SI2 vloog door meerdere staten en steden, zo werd eerder een bezoek gebracht aan Hawaii, San Francisco en Pennsylvania.

© SolarImpusle Take-off Lehigh Valley
© SolarImpusle Take-off Lehigh Valley

Andre Borschberg en Bertrand Piccard, de twee piloten van het toestel, verwachten binnenkort de transatlantische overtocht te kunnen maken naar Afrika of Europa. Het toestel staat momenteel in hangar 19 op de luchthaven van New York.

De twee piloten vliegen om de beurt, waarbij soms een van de piloten even tussendoor kan slapen. Piccard  liet aan CBSnews weten dat hij door middel van zelfhypnose zijn energiepijl hoog houdt, terwijl Borschberg het houdt op yogatechnieken.

Volgens Broschberg is het een kwestie van doorverzettingsvermogen om de lange vluchten vol te houden. Sommige tochten duren vijf dagen. Hij voegt eraan toe dat het een ongelofelijke ervaring is.

Sinds het begin in Abu Dhabi op maart 2015 heeft het toestel stoppen gemaakt op de volgende plekken: Myanmar, China, Japan en Hawaii. In Hawaii liep de crew een vertraging op van negen maanden door een mankement met de batterijen.

Solar Impulse 2

The Solar Impulse 2 is 2300kg zwaar en heeft met 72m een grotere spanwijdte dan een Boeing 747. Het toestel is voorzien van meer dan 17,000 zonnepanelen die de motor aansturen en de vier batterijen opladen. De cruisesnelheid ligt op 28mph (zo’n 45 kilometer per uur).

Mocht de SI2 de overtocht halen, dan zal de Solar het eerste toestel ooit worden dat zonder een druppel brandstof de wereld rond gaat. Het toestel laadt zich overdag op en verbruikt de opgeslagen energie in de nacht. Zo kan het toestel technisch gezien voor eeuwig door blijven vliegen.

Foto’s

© SolarImpusle Around the world team
© SolarImpusle Around the world team
© SolarImpusle 2014 technical test
© SolarImpusle 2014 technical test
© SolarImpusle Piloten Borschberg en Piccard
© SolarImpusle Piloten Borschberg en Piccard
© SolarImpusle Landing Hawaii
© SolarImpusle Landing Hawaii

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.
Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/