fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenOpmerkelijkVeiligheid

Maleisië verbiedt shariamaatschappij

De Maleisische shariamaatschappij Rayani Air moet stoppen, want de luchtvaartautoriteiten in Maleisië hebben de vliegvergunning van het bedrijf ingetrokken.

Veiligheid
De maatschappij had de grenzen van haar vergunning opgezocht door handgeschreven boarding passes uit te delen. Daarnaast vinden de autoriteiten dat Rayani over onvoldoende geld en kennis beschikt om succesvol te kunnen opereren als commerciële luchtvaartmaatschappij.

De vliegtuigen van Rayani Air, twee Boeing 737-400’s, stonden al sinds april aan de grond omdat de autoriteiten de vliegveiligheid wilden onderzoeken.

Sharia
Rayani Air kwam wereldwijd in het nieuws omdat het volledig voldeed aan de shariawetgeving. Dit betekent dat alle vrouwelijke flight attendants een hoofddoek droegen, er geen alcohol geschonken werd en alle maaltijden aan boord volledig halal waren. De maatschappij opereerde vanaf Kuala Lumpur International Airport en vloog onder andere naar Langkawi, Kota Bharu, Kota Kinabalu en Kuching.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Kris Pronk

Fotograaf. Kris is altijd al gefascineerd geweest door de burgerluchtvaart en alles daar omheen. Hij studeert nu voor ondernemer detailhandel, als hij dat heeft afgerond, wil Kris verder studeren. Uiteraard iets dat te maken heeft met luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button