LiefhebberNieuws

Videoreportage: Luchtoorlogdag Museum Schokland

Museum Schokland organiseerde op 29 mei samen met Stichting Ongeland een speciale themadag over de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Up in the Sky nam een kijkje.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden duizenden geallieerde vliegtuigen ingezet om Duitse industriesteden te bombarderen. Een belangrijke vluchtroute liep over het Zuiderzeegebied. Door afweergeschut of luchtgevechten wisten veel vliegtuigen hun thuisbasis niet meer te bereiken en stortten neer. In het Zuiderzeegebied zijn tientallen toestellen neergestort. Polderwegen als ‘Vliegtuigweg’ en ‘Pilotenweg’ herinneren hier nog aan.

Op het museumterrein waren tal van organisaties die informatie gaven over de (lucht)oorlog en vliegtuigberging en er waren originele vliegtuigonderdelen te zien.

Verslaggever Goof Bakker en cameraman Michiel Stoelinga maakten onderstaande reportage.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close