fbpx
AirlinesKLMLiefhebberNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM Boeing 777 met vlag en wimpel; oranje boven

KLM heeft een Boeing 777-300 een unieke livery gegeven: met oranje en een beetje rood-wit-blauw. Het toestel gaat ‘gewoon’ meedraaien in de dienstregeling, maar wordt ook ingezet voor speciale gelegenheden. Up in the Sky mocht een kijkje nemen toen de verf net droog was.

Koningsdag
Het idee voor de speciale livery is volgens een woordvoerder van de maatschappij mede ontstaan op Koningsdag vorig jaar. KLM plaatste toen een foto van een oranje vliegtuig op social media met daarbij de vraag: Should we colour orange next year on kingsday? Dat leverde tienduizenden reacties op, en uiteindelijk dit resultaat.

Wortels
Het vertrouwde KLM-blauw is op de speciale livery deels gecombineerd met oranje, in de overgang tussen de twee kleuren is de Nederlandse vlag verwerkt. “Dit benadrukt de Nederlandse wortels van KLM en het oranjegevoel,” aldus de airline.
Het ‘oranje’ toestel wordt deze zomer in de reguliere dienstregeling opgenomen en wordt ingezet op vluchten van en naar Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen, waaronder de ‘medaillevlucht’ op 22 augustus. De Boeing 777 wordt in de toekomst vaker ingezet bij speciale gelegenheden. “Zodra mogelijk voor evenementen waar de promotie van Nederland een rol speelt.”

Omtoveren
Om het KLM-toestel van buiten om te toveren, zijn 35 mensen vier dagen bezig geweest met spuiten. Ze hebben daarvoor 335 liter verf gebruikt. Van binnen is het toestel ook aangepast, maar dat maakt deel uit van het al eerder ingezette programma van KLM om de economy- en businessclass naar een hoger niveau te tillen.
Daarbij wordt de businessclass voorzien van stoelen die helemaal plat kunnen en krijgen passagiers in economyclass meer beenruimte. Ook is het inflight entertainment systeem vernieuwd. Aan het eind van dit jaar is ruim 80 procent van de ICA-vloot van KLM voorzien van het nieuwe interieur.

Fotograaf Daan van der Heijden maakte namens Up in the Sky onderstaande foto’s.

(c) Daan van der Heijden
(c) Daan van der Heijden

 

(c) Daan van der Heijden
(c) Daan van der Heijden

 

(c) Daan van der Heijden
(c) Daan van der Heijden

 

(c) Daan van der Heijden
(c) Daan van der Heijden

 

(c) Daan van der Heijden
(c) Daan van der Heijden

 

(c) Daan van der Heijden
(c) Daan van der Heijden

 

(c) Daan van der Heijden
(c) Daan van der Heijden

 

(c) Daan van der Heijden
(c) Daan van der Heijden

Gerelateerde artikelen

Back to top button