fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

Pilotenvakbond VNV woedend op easyJet

De Nederlandse easyJet-piloten die aangesloten zijn bij VNV leggen vandaag het werk neer. EasyJet zet echter buitenlandse piloten in, waardoor er geen vluchten geannuleerd hoeven te worden. VNV-voorzitter Steven Verhagen is daar woedend over.

“Hiermee gooit easyJet olie op het vuur. Nu vliegen ze de productie dicht met stakingsbrekers en lokken daarmee uit dat we naar langere en meer onverwachte onderbrekingen moeten grijpen de komende weken om easyJet te bewegen om tot een faire cao voor de piloten in Amsterdam te komen”, dreigt Verhagen.

De piloten van easyJet willen betere arbeidsvoorwaarden. Volgens Verhagen kan de maatschappij zich dat makkelijk veroorloven: “Het is natuurlijk te gek voor woorden dat een zeer succesvol bedrijf dat vorig jaar bijna 1 miljard euro winst maakte kleine, maar noodzakelijke verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden niet wil faciliteren.”

De voorzitter van de VNV laat echter weten dat het niet per se tot nog meer stakingen hoeft te komen. “Het lijkt een open deur maar zodra easyJet laat zien dat ze oprecht en inhoudelijk snel tot een goed resultaat wil komen zijn wij bereid om onmiddellijk weer het overleg op te pakken”, aldus Verhagen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button