IncidentenKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

A320 Germanwings botst op E190 KLM in Stuttgart

Een Embraer 190 van KLM is vanochtend vroeg op de luchthaven van Stuttgart beschadigd geraakt bij een botsing met een A320 van Germanwings.

Volgens een woordvoerder van KLM werd de Embraer bij het taxiën aan de achterkant geraakt door de Airbus. “Het toestel is beschadigd en wordt nu nader onderzocht,” aldus de zegsman tegenover Up in the Sky. Alle passagiers zijn ongedeerd gebleven en overgeboekt op andere vluchten. Het KLM-toestel, de PH-EZB, zou vlucht KL1866 uitvoeren naar Amsterdam.

Volgens de luchthaven van Stuttgart werd de A320 door een pushback-truck naar een opstelplaats gesleept en werd daarbij de Embraer geraakt. Op foto’s op Twitter is te zien dat de vleugel van de Airbus de APU van de Embraer geraakt heeft.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close