fbpx
Frequente reizigersNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Amsterdam in april drukste route vanaf Londen City

Schiphol was in januari en april de meest populaire bestemming vanaf Londen City. In beide maanden vloog ongeveer 12 procent van alle reizigers vanaf ‘City’ naar Schiphol. Ook Rotterdam doet het goed.

In januari vlogen 36.566 reizigers naar Schiphol, in april waren dat er 46.639. Volgens de luchthaven is het de eerste keer sinds oktober 2014 dat Schiphol weer de meest populaire bestemming is. De laatste tijd was Edinburgh steeds de winnaar. Vanaf Londen City wordt 84 keer per week naar Schiphol gevlogen. Dit komt neer op 23 procent van alle vluchten tussen Amsterdam en Londen.

Rotterdam
Tussen januari en eind mei werden tussen de Londense luchthaven en Rotterdam 141.000 passagiers vervoerd. Per week vliegen CityJet en British Airways gemiddeld veertig keer naar Rotterdam.

Belangrijke routes
“Amsterdam en Rotterdam blijven zeer belangrijke routes voor London City Airport en uiteindelijk maken reizigers hun stem kenbaar via hun gedrag – de getallen bewijzen dat wel. De luchtbrug tussen Engeland en Nederland is van wezenlijk belang om handel en investeringen tussen onze landen te faciliteren en natuurlijk de historische band tussen onze landen te versterken”, stelt Matthew Hall, chief commercial officer van de kleinste Londense luchthaven.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button