InnovatieOnderwerpProfessionalVliegvelden

Chicago O’Hare wisselt nachtelijke landingsbanen af

Chicago O’Hare gaat proeven doen met het afwisselen van de nachtelijke start – en landingsbanen. Met dit experiment wil de luchthaven omwonenden een betere nachtrust geven.

Op de luchthaven worden twee parallelle landingsbanen primair ingezet. In het nieuwe schema wordt iedere week gewisseld van baanfunctie: de ene week wordt er tussen 22.45 uur en 05.30 uur gestart op een bepaalde baan, de andere week geland. De ene week worden de banen ingezet die oost-west liggen, de andere week de parallelle banen die zuidwest-noordoost liggen. Een derde baan blijft beschikbaar voor zowel starts als landingen.

Hinder terugdringen
Door te wisselen wil de O’Hare Noise Compatibility Commission (ONCC)  de hinder voor omwonenden terugdringen. Startend verkeer geeft meer geluidsoverlast dan landend verkeer. De proef loopt in eerste instantie zes maanden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close