fbpx
Opmerkelijk

Luchthaven Bolzano dicht na referendum

De luchthaven van het Italiaanse Bolzano gaat dicht. Dit hebben de inwoners van de regio besloten in een referendum over de toekomst van de luchthaven.

Ruim zeventig procent van de stemmers stemde voor het sluiten van de regionale luchthaven in het noorden van Italië, schrijft het Italiaanse persbureau ANSA. De overige stemmers wilden de luchthaven laten vernieuwen.

Het vliegveld wordt op dit moment gebruikt door general aviation en charterverkeer. Regionale maatschappijen als Air Alps en Darwin Airlines probeerden in het verleden lijnvluchten naar het vliegveld te krijgen, maar dat was niet succesvol.

Democratie
“Ik blijf ervan overtuigd dat een vliegveld dat door de markt uitgebaat wordt, het beste is. De bevolking heeft anders besloten, dat is de kern van democratie”, zei de gouverneur van Zuid-Tirol Arno Kompatscher in een reactie. Door de uitslag van het referendum wordt de uitbater van de luchthaven opgeheven.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button