fbpx
KLMLiefhebberNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Touch and go van oranje 777 KLM op Eelde | video

De oranje/blauwe Boeing 777-300ER van KLM maakte vandaag een testvlucht. Daarbij maakte het toestel ook een touch and go op Groningen Airport Eelde.

De PH-BVA werd gisteravond op Schiphol Oost gepresenteerd. Het toestel is in vier dagen voorzien van een oranje verflaag.

Vanmiddag maakte het vliegtuig een testvlucht boven de Noordzee. Bij die testvlucht zat ook een touch and go op Eelde inbegrepen. Daar werd de triple seven rond 14.00 uur gadegeslagen door veel vliegtuigspotters. Up in the Sky-fotograaf Patrick Smit legde de Boeing vast.

KLM_Boeing_777_Orange_EHGG-3

Het toestel gaat normale lijnvluchten uitvoeren en zal in ieder geval de Nederlandse sporters van de Olympische Zomerspelen uit Rio de Janeiro ophalen. Deze medaillevlucht vindt plaats op 22 augustus. De eerste vlucht in de nieuwe livery is KL891 naar Chengdu. De 777 vertrok woensdagavond rond 21.45 uur vanaf Schiphol. De terugvlucht landt donderdag rond 19.05 uur weer in Amsterdam.

Op Youtube staan beelden van de triple seven op Eelde:

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button